Historie
 

Wij zijn twee broers, Alfons en Hans Smit, geboren en opgeroeid op Texel waar we samen met onze vader jarenlang een bloembollenkwekerij gehad hebben en waarvan de gebouwen nog steeds de basis zijn van ons bedrijf.

Van huis uit opgegroeid met techniek werd al heel snel begonnen met het sleutelen aan en het opvoeren van bromfietsen, op 18-jarige leeftijd overgestapt op autocross, en in die tijd werd ook begonnen met het verzamelen en restaureren van oude stationaire motoren welke al heel snel werden opgevolgd door oude tractoren. De interesse voor motorfietsen zat er al op zeer jonge leeftijd in en na het behalen van het rijbewijs waren er altijd wel motoren in bezit waarbij regelmatig oude exemplaren werden gekocht om op te knappen.

Rond 1985 werd begonnen met het verzamelen van motorfietsen waarbij in de begintijd de nadruk lag op de Superbikes van de jaren 70 vooral mbt. de techniek dwz. 1 t/m 6 cil, 2- en 4-takt, in V-vorm en lijn,Wankel, Turbo, Diesel etc.

Later kwamen daar ook recentere modellen bij t/m 1994, en vooral race-replica’s en low production bikes. Maar het moeten wat ons betreft straatfietsen zijn omdat we ook op alle fietsen willen rijden. Inmiddels is dit uitgegroeid tot de “SmitsDreamland Collection”.

In de jaren 90 zijn wij veel naar Amerika geweest, waar we zowel door de Rocky Mountains, maar ook Rt66 zo’n 20.000 Km afgelegd hebben, natuurlijk op een klassieker!!!

En wanneer je daar dan toch bent, kun je het als liefhebber natuurlijk niet laten om ook wat mooi spul mee naar Nederland mee te nemen.

Uit voorgaande blijkt al onze brede interesse en passie voor techniek, waarbij wij nu de tijd rijp achten om onze kennis en ervaring aan liefhebbers en hobbyïsten bedrijfsmatig ter beschikking te stellen.

Dunstall-Kawasaki Z650 Rt66, Z1-900 / H1-500

Een greep uit ons aanbod:

Kawasaki Z1000H injectie

Klik voor een grotere versie

Merk:

Kawasaki

Type: Z1000H injectie
Bouwjaar: 1980
KM-stand: onbekend
Prijs: VERKOCHT
Beschrijving:detail

Case L

Klik voor een grotere versie

Merk:

Case

Type: L
Bouwjaar: 1934
KM-stand:
Prijs: € 7500
Beschrijving:detail

Natstralen

Klik voor een grotere versie

Merk:

Natstralen

Type:
Bouwjaar:
KM-stand:
Prijs:
Beschrijving:detail

Suzuki GT380

Klik voor een grotere versie

Merk:

Suzuki

Type: GT380
Bouwjaar: 1972-1973
KM-stand:
Prijs: in overleg
Beschrijving:detail